Looncomponenten en subsidies

Wij screenen uw medewerkers no cure no pay op gemiste looncomponenten en subsidies

Als werkgever draagt u diverse premies af over de lonen van uw medewerkers (sociale verzekeringen en pensioenen). Sociale kosten en subsidies komen voort uit de complexe cao’s, regels en wetten die per periode veranderen. De kans is groot dat u te veel aan premies heeft afgedragen en subsidies bent misgelopen. Gelukkig mag u tot wel 7 jaar terug, te veel betaalde premies en misgelopen subsidies terugvorderen.

Diepgaand onderzoek

Wij zijn uw specialist op het gebied van sociale zekerheid. Wij voeren diepgaand premie- en subsidieonderzoek over uw loonadministratie uit zodat te veel afgedragen premies inzichtelijk worden. Natuurlijk verzorgen wij daarna ook het terugvordering proces voor u. Dit alles op basis van ‘no cure no pay’. Ook bij kleine organisatie kunnen resultaten groot zijn.

Resultaten en kosten

Wij controleren tot 7 jaar terug of u een te hoog bedrag aan premies heeft afgedragen en of u recht heeft op loonsubsidies. Ervaring laat zien dat ook bij kleine organisaties soms wel bedragen tot €100.000,- terug te vorderen vallen.
Bij het behalen van een nul-resultaat, zal uw organisatie geen extra kosten maken. De werkwijze van ons is gebaseerd op het ‘no cure no pay’ principe. Dit houdt in dat wij alleen factureren indien wij daadwerkelijk kosten terugverdienen voor uw organisatie. Hierdoor zijn er geen additionele kosten voor uw organisatie.

Toekomstige premies

Naast succes boeken in het verleden boeken wij deze ook graag in de toekomst. We bieden in een abonnementsvorm een dienstverlening aan waarin wij u de komende 5 jaar bijstaan op alle gebieden van sociale wetgeving. Dit gebeurd op een op voorhand vastgesteld tarief waarvoor u ons altijd kunt raadplegen voor expertise.

Privacy

Wij zijn ons zeer bewust dat wij al uw data veilig moeten afschermen.  Hiervoor nemen wij vele maatregelen en voldoen wij aan de privacywetgeving.

Geïnteresseerd in een persoonlijk gesprek?